З 4 по 5 серпня 2012 року в маленькому угорському селі проходив популярний міжнародний Паньольський фестиваль. Група представників Туристичної асоціації Івано-Франківська скористалася нагодою відвідати цей захід в рамках проекту «Карпатська мережа кулінарної спадщини».
Впродовж двох днів Паньола стала місцем веселощів і розваг. Під відкритим небом проводились кулінарні шоу, під час яких відвідувачі мали змогу спробувати страви місцевої кухні. Програма фестивалю включала в себе виконання пісень, танці, дегустації, майстер-класи в режимі нон-стоп.
Однією з розваг Паньольського фестивалю було відвідання найкрасивішого заводу Угорщини – винокурні «Паньольський сільворіум». Туристам була запропонована екскурсія, де вони дізналися про унікальні сорти сливи, які використовуються на виробництві, секрети виноробства, процес виготовлення «палінки» (місцевої горілки) – від збирання плодів до закорковування пляшки. Невід’ємною частиною екскурсії було дегустування паньольського еліксиру.
Протягом фестивалю був проведений ярмарок ремесл, а для молодших відвідувачів був організований майстер-клас по виготовленню ляльок.
Туристи були вражені гостинною атмосферою, яка панувала в селі Паньола, а також відмінною організацією свята.