Відомі журналісти з України, Словаччини, Угорщини й Румунії напишуть про кулінарні принади Карпат

15-19 серпня 2013 року відбувся ознайомчий тур міжнародних туристичних оглядачів та туроператорів з новими комплексними пакетами туристичних послуг, розроблених в рамках проекту «Карпатська мережа кулінарної спадщини».

Чотири транскордонні пакети туристичних послуг розроблені партнерами проекту з дотриманням принципів відповідального туризму – «Споконвічні традиції в історії та традиційних стравах Марамурешу та Сату-Маре» (Румунія), «Свято збережені таємниці або подорож гурмана битими шляхами» (Угорщина), «Гастрономічний тур Кошицьким краєм» (Словаччина), «Гуцульські пригоди: у пошуках кулінарних скарбів» (Україна). Чотири тури об’єднані у єдину «Подорож Карпатською кулінарною спадщиною». При їх підготовці проведено значну роботу з фермерами, власниками гостьових будинків, виробниками традиційних продуктів харчування, туристичними підприємствами задля започаткування нових атракцій, як-то майстер-класів/шкіл з приготування традиційних страв, екскурсій традиційними господарствами, гірськими пасовищами, місцями виробництва сиру в домашніх умовах тощо.

Під час туру було презентовано яскраві фрагменти «Подорожі карпатською кулінарною спадщиною» у кожній з країн Мережі, що на думку організаторів, дозволило отримати якомога більше вражень та зібрати якомога більше інформації про унікальні ресурси Івано-Франківщини, Марамурешу, Сату-Маре, краю Кошице, Соболч-Сатмар-Берега. За підсумками туру будуть підготовлені статті та фото звіти у провідних туристичних виданнях України, Словаччини, Румунії та Угорщини.

Читайте також

Відбувся навчальний візит партнерів з ...

15 September 2021

Проект українсько-румунської співпраці «Об’єднані спадщиною» ...

6 August 2021

Об’єднані спадщиною: збереження історичної спадщини ...

21 July 2021

#CarpathianForestSchools: розвиток співпраці українських та ...

19 July 2021

Натхненні ідеї, унікальні рішення, сталі результати

ПІДТРИМАЙТЕ НАС

Наші
контакти