Відомі журналісти з України, Словаччини, Угорщини й Румунії напишуть про кулінарні принади Карпат

15-19 серпня 2013 року відбувся ознайомчий тур міжнародних туристичних оглядачів та туроператорів з новими комплексними пакетами туристичних послуг, розроблених в рамках проекту «Карпатська мережа кулінарної спадщини».

Чотири транскордонні пакети туристичних послуг розроблені партнерами проекту з дотриманням принципів відповідального туризму – «Споконвічні традиції в історії та традиційних стравах Марамурешу та Сату-Маре» (Румунія), «Свято збережені таємниці або подорож гурмана битими шляхами» (Угорщина), «Гастрономічний тур Кошицьким краєм» (Словаччина), «Гуцульські пригоди: у пошуках кулінарних скарбів» (Україна). Чотири тури об’єднані у єдину «Подорож Карпатською кулінарною спадщиною». При їх підготовці проведено значну роботу з фермерами, власниками гостьових будинків, виробниками традиційних продуктів харчування, туристичними підприємствами задля започаткування нових атракцій, як-то майстер-класів/шкіл з приготування традиційних страв, екскурсій традиційними господарствами, гірськими пасовищами, місцями виробництва сиру в домашніх умовах тощо.

Під час туру було презентовано яскраві фрагменти «Подорожі карпатською кулінарною спадщиною» у кожній з країн Мережі, що на думку організаторів, дозволило отримати якомога більше вражень та зібрати якомога більше інформації про унікальні ресурси Івано-Франківщини, Марамурешу, Сату-Маре, краю Кошице, Соболч-Сатмар-Берега. За підсумками туру будуть підготовлені статті та фото звіти у провідних туристичних виданнях України, Словаччини, Румунії та Угорщини.

Читайте також

Установча конференція проекту «Об’єднані спадщиною»

4 February 2022

Руїни чи Свідки минулого? Установча ...

17 January 2022

Конспекти уроків до посібника вчителям ...

17 December 2021

СЛІДАМИ ПЕРШОВІДКРИВАЧІВ Go52

30 September 2021

Натхненні ідеї, унікальні рішення, сталі результати

ПІДТРИМАЙТЕ НАС

Наші
контакти