Програма фестивалю Карпатської кулінарної спадщини

Програма фестивалю Карпатської кулінарної спадщини

Головна сцена міста (Площа Ринок) (станція «Квесту Гурманів»)*

11.00-17.30.

Відвідайте церемонію відкриття фестивалю!

Далі на вас очікують:

унікальне кулінарне шоу просто неба за участю міського голови, відомих людей Івано-Франківська та іноземних гостей;
конкурси на швидкість і майстерність приготування страв та змагання на вправність їх смакування;
інтелектуальні баталії на знання культури і традицій карпатських народів;
ексклюзивні майстер-класи від знаних шеф-кухарів Карпатського регіону.
Потуги переможців будуть відзначені фестивальними подарунками!

Інформаційний намет Фестивалю (Площа Ринок)

11.00-17.30.

Фестивальні мапи з програмою та фестивальним меню. Реєстрація команд, отримання інструкцій і схем «Квесту гурманів» та молодіжної «Експедиції Карпатської кулінарної спадщини». Обмін фестивальних горщиків (міток) на пам’ятні подарунки. Вичерпна інформація про учасників та заходи фестивалю.

Виставка Карпатських наїдків (Площа Ринок) – (станція «Квесту Гурманів»)

12.00-17.30.

Споглядання та споживання – Станіславської мармуляди, Карпатських чаїв, різноманітних сирів та солінь. Знайомство з мармулядовою та чайною легендою.

Еко-ферма для маленьких

12.00-17.00.

Дитяча кулінарна майстерня від студії творчих забав «Манка». Знайомство наймолодших учасників фесту зі світом здорової їжі і традиційних ремесел.

Намет-колиба від компанії «Бартшер» (станція «Квесту Гурманів»)

13.00-17.00.

Майстер-класи та презентації від німецького шеф-кухаря – гостя фестивалю. Презентація сучасного технологічного обладнання для ресторанів.

Карпатська грибна юшка (станція «Квесту Гурманів»)

12.00-17.00.

Приготування двохсот та одного літра традиційної грибної юшки з обов’язковим частуванням гостей

Намети-шинки від ТМ «Росана», спонсорів фестивалю (станція «Квесту Гурманів»)

12.00-18.00.

Виставка-продаж свіжих ковбасних виробів та гарячих м’ясних страв, приготованих на грилі

Майдан Шептицького

Гостьові намети від партнерів фестивалю (3 станції «Квесту Гурманів»)

12.00-17.00.

Виставка кулінарних смаколиків та виробів традиційних народних ремесел повітів Марамуреш та Кодру (Румунія), регіону Сатмар-Берег (Угорщина) і краю Кошице (Словаччина).

Сцена на Майдані (станція «Квесту Гурманів»)

15.00-17.00.

Фольклорне шоу за участю аматорських народних колективів з Угорщини, Словаччини, Румунії та України – співи, танці, хореографічні майстер-класи. Конкурси та розваги до Дня Європи в Івано-Франківську.

Ремісники (станція «Квесту Гурманів»)

12.00-17.00.

Виставка виробів народних ремесел. Майстер-класи з гончарства, бісероплетіння, писанкарства тощо.

Фортечна галерея «Бастіон»

Свято ковалів (станція «Квесту Гурманів»)

12.00-17.00.

Жива кузня в центрі Івано-Франківська. Ковальські майстер-класи та виставка-продаж кованих виробів.

12.30 – 17.00.

Ресторани у центральній частині міста Івано-Франківська (10 станцій «Квесту Гурманів») Приймають знаних шеф-кухарів Угорщини, Словаччини, Румунії і України та пропонують традиційні страви Карпатських регіонів. Обирай наїдки за фестивальним меню (на звороті мапи)

Бар «Потоцький» (вул. Дністровська, 22а) – страви Кошицького краю Словаччини
Кафе «Бізе» (вул. Галицька, 31) – страви повіту Сату-Маре (Кодру) Румунії
Ресторан «ФранКо» (вул Галицька, 9а) – страви Кошицького краю Словаччини
кафе «Бочка» (вул. Страчених, 3) – страви повіту Марамуреш Румунії
Кав’ярня «Говорить Івано-Франківськ» (пл. Ринок, 8) – традиційна випічка повіту Марамуреш Румунії
Арт-клуб «Гармидер» (вул. Незалежності, 31) – страви Івано-ФранківщиниУкраїни
Кав’ярня «Відень» (вул. Бачинського, 2) – страви Кошицького краю Словаччини
Паб «Зінгер» (вул. Січових стрільців,10) – страви регіону Сатмар-Берег Угорщини
Покої для гощення «Світлиця Мулярова» (вул. Чорновола, 5) – страви Івано-Франківщини України
ресторан «Фонтуш» (вул. Чорновола, 82) – страви регіону Сатмар-Берег Угорщини
12.00 – 17.00

*Гастрономічний «Квест гурманів»

Правила

Завдання учасників квесту – знайти на звороті цієї мапи ключові точки (станції Квесту гурманів) нашого фестивалю, відвідати їх та насолодитися усіма перевагами, що пропонуватимуть тобі господарі свята на фестивальних площах, а також в рестораціях, пабах і кав’ярнях Івано-Франківська. Вони частуватимуть тебе різними смакотами, пропонуватимуть розваги, майстер-класи чи інші послуги, за які можна отримати наліпку з фестивальним горщечком.

Таким чином ти можеш зібрати колекцію наліпок, які обміняєш на фестивальну сувенірну продукцію.

За 10 зібраних ти отримаєш пам’ятне горнятко, за 15 – блокнот для рецептів, а за 20 – фестивальну футболку.

12.00-16.00.

Молодіжний квест «Експедиція Карпатської кулінарної спадщини»

У квесті можуть брати участь команди, у складі 5-10 учасників, що зареєструвалися до 11 години 2013 року. Загалом є 10 станцій квесту з запитаннями інтерактивними завданнями, загадками на знання географії, історії, фольклору та кулінарних традицій країн-учасниць-фестивалю.

Детальну інформацію та правила можна отримати у інформаційному наметі фестивалю Перемога команди у квесті дає право на участь в лотереї фестивалю!

Волонтери фестивалю

Молоді люди, що долучилися до фестивалю з метою допомоги в організації та промоції. Вони знаходяться біля усіх ключових точок фестивалю та одягнуті у фестивальну форму. Ви можете звернутися до них з будь-якими питаннями, що стосуються фестивалю.

Читайте також

Третє засідання Наглядової ради проекту ...

1 May 2023

Відбулася навчальна поїздка партнерів з ...

26 September 2022

Мешканці цільових громад України та ...

29 July 2022

Відбулася міжнародна конференція «Форум інновацій ...

29 July 2022

Натхненні ідеї, унікальні рішення, сталі результати

ПІДТРИМАЙТЕ НАС

Наші
контакти