Програма фестивалю Карпатської кулінарної спадщини

Програма фестивалю Карпатської кулінарної спадщини

Головна сцена міста (Площа Ринок) (станція «Квесту Гурманів»)*

11.00-17.30.

Відвідайте церемонію відкриття фестивалю!

Далі на вас очікують:

унікальне кулінарне шоу просто неба за участю міського голови, відомих людей Івано-Франківська та іноземних гостей;
конкурси на швидкість і майстерність приготування страв та змагання на вправність їх смакування;
інтелектуальні баталії на знання культури і традицій карпатських народів;
ексклюзивні майстер-класи від знаних шеф-кухарів Карпатського регіону.
Потуги переможців будуть відзначені фестивальними подарунками!

Інформаційний намет Фестивалю (Площа Ринок)

11.00-17.30.

Фестивальні мапи з програмою та фестивальним меню. Реєстрація команд, отримання інструкцій і схем «Квесту гурманів» та молодіжної «Експедиції Карпатської кулінарної спадщини». Обмін фестивальних горщиків (міток) на пам’ятні подарунки. Вичерпна інформація про учасників та заходи фестивалю.

Виставка Карпатських наїдків (Площа Ринок) – (станція «Квесту Гурманів»)

12.00-17.30.

Споглядання та споживання – Станіславської мармуляди, Карпатських чаїв, різноманітних сирів та солінь. Знайомство з мармулядовою та чайною легендою.

Еко-ферма для маленьких

12.00-17.00.

Дитяча кулінарна майстерня від студії творчих забав «Манка». Знайомство наймолодших учасників фесту зі світом здорової їжі і традиційних ремесел.

Намет-колиба від компанії «Бартшер» (станція «Квесту Гурманів»)

13.00-17.00.

Майстер-класи та презентації від німецького шеф-кухаря – гостя фестивалю. Презентація сучасного технологічного обладнання для ресторанів.

Карпатська грибна юшка (станція «Квесту Гурманів»)

12.00-17.00.

Приготування двохсот та одного літра традиційної грибної юшки з обов’язковим частуванням гостей

Намети-шинки від ТМ «Росана», спонсорів фестивалю (станція «Квесту Гурманів»)

12.00-18.00.

Виставка-продаж свіжих ковбасних виробів та гарячих м’ясних страв, приготованих на грилі

Майдан Шептицького

Гостьові намети від партнерів фестивалю (3 станції «Квесту Гурманів»)

12.00-17.00.

Виставка кулінарних смаколиків та виробів традиційних народних ремесел повітів Марамуреш та Кодру (Румунія), регіону Сатмар-Берег (Угорщина) і краю Кошице (Словаччина).

Сцена на Майдані (станція «Квесту Гурманів»)

15.00-17.00.

Фольклорне шоу за участю аматорських народних колективів з Угорщини, Словаччини, Румунії та України – співи, танці, хореографічні майстер-класи. Конкурси та розваги до Дня Європи в Івано-Франківську.

Ремісники (станція «Квесту Гурманів»)

12.00-17.00.

Виставка виробів народних ремесел. Майстер-класи з гончарства, бісероплетіння, писанкарства тощо.

Фортечна галерея «Бастіон»

Свято ковалів (станція «Квесту Гурманів»)

12.00-17.00.

Жива кузня в центрі Івано-Франківська. Ковальські майстер-класи та виставка-продаж кованих виробів.

12.30 – 17.00.

Ресторани у центральній частині міста Івано-Франківська (10 станцій «Квесту Гурманів») Приймають знаних шеф-кухарів Угорщини, Словаччини, Румунії і України та пропонують традиційні страви Карпатських регіонів. Обирай наїдки за фестивальним меню (на звороті мапи)

Бар «Потоцький» (вул. Дністровська, 22а) – страви Кошицького краю Словаччини
Кафе «Бізе» (вул. Галицька, 31) – страви повіту Сату-Маре (Кодру) Румунії
Ресторан «ФранКо» (вул Галицька, 9а) – страви Кошицького краю Словаччини
кафе «Бочка» (вул. Страчених, 3) – страви повіту Марамуреш Румунії
Кав’ярня «Говорить Івано-Франківськ» (пл. Ринок, 8) – традиційна випічка повіту Марамуреш Румунії
Арт-клуб «Гармидер» (вул. Незалежності, 31) – страви Івано-ФранківщиниУкраїни
Кав’ярня «Відень» (вул. Бачинського, 2) – страви Кошицького краю Словаччини
Паб «Зінгер» (вул. Січових стрільців,10) – страви регіону Сатмар-Берег Угорщини
Покої для гощення «Світлиця Мулярова» (вул. Чорновола, 5) – страви Івано-Франківщини України
ресторан «Фонтуш» (вул. Чорновола, 82) – страви регіону Сатмар-Берег Угорщини
12.00 – 17.00

*Гастрономічний «Квест гурманів»

Правила

Завдання учасників квесту – знайти на звороті цієї мапи ключові точки (станції Квесту гурманів) нашого фестивалю, відвідати їх та насолодитися усіма перевагами, що пропонуватимуть тобі господарі свята на фестивальних площах, а також в рестораціях, пабах і кав’ярнях Івано-Франківська. Вони частуватимуть тебе різними смакотами, пропонуватимуть розваги, майстер-класи чи інші послуги, за які можна отримати наліпку з фестивальним горщечком.

Таким чином ти можеш зібрати колекцію наліпок, які обміняєш на фестивальну сувенірну продукцію.

За 10 зібраних ти отримаєш пам’ятне горнятко, за 15 – блокнот для рецептів, а за 20 – фестивальну футболку.

12.00-16.00.

Молодіжний квест «Експедиція Карпатської кулінарної спадщини»

У квесті можуть брати участь команди, у складі 5-10 учасників, що зареєструвалися до 11 години 2013 року. Загалом є 10 станцій квесту з запитаннями інтерактивними завданнями, загадками на знання географії, історії, фольклору та кулінарних традицій країн-учасниць-фестивалю.

Детальну інформацію та правила можна отримати у інформаційному наметі фестивалю Перемога команди у квесті дає право на участь в лотереї фестивалю!

Волонтери фестивалю

Молоді люди, що долучилися до фестивалю з метою допомоги в організації та промоції. Вони знаходяться біля усіх ключових точок фестивалю та одягнуті у фестивальну форму. Ви можете звернутися до них з будь-якими питаннями, що стосуються фестивалю.

Читайте також

Руїни чи Свідки минулого? Установча ...

17 January 2022

Конспекти уроків до посібника вчителям ...

17 December 2021

СЛІДАМИ ПЕРШОВІДКРИВАЧІВ Go52

30 September 2021

Відбувся навчальний візит партнерів з ...

15 September 2021

Натхненні ідеї, унікальні рішення, сталі результати

ПІДТРИМАЙТЕ НАС

Наші
контакти