Програма фестивалю Карпатської кулінарної спадщини
Головна сцена міста (Площа Ринок) (станція «Квесту Гурманів»)*
11.00-17.30.
Відвідайте церемонію відкриття фестивалю!
Далі на вас очікують:
унікальне кулінарне шоу просто неба за участю міського голови, відомих людей Івано-Франківська та іноземних гостей;
конкурси на швидкість і майстерність приготування страв та змагання на вправність їх смакування;
інтелектуальні баталії на знання культури і традицій карпатських народів;
ексклюзивні майстер-класи від знаних шеф-кухарів Карпатського регіону.
Потуги переможців будуть відзначені фестивальними подарунками!
Інформаційний намет Фестивалю (Площа Ринок)
11.00-17.30.
Фестивальні мапи з програмою та фестивальним меню. Реєстрація команд, отримання інструкцій і схем «Квесту гурманів» та молодіжної «Експедиції Карпатської кулінарної спадщини». Обмін фестивальних горщиків (міток) на пам’ятні подарунки. Вичерпна інформація про учасників та заходи фестивалю.
Виставка Карпатських наїдків (Площа Ринок) – (станція «Квесту Гурманів»)
12.00-17.30.
Споглядання та споживання – Станіславської мармуляди, Карпатських чаїв, різноманітних сирів та солінь. Знайомство з мармулядовою та чайною легендою.
Еко-ферма для маленьких
12.00-17.00.
Дитяча кулінарна майстерня від студії творчих забав «Манка». Знайомство наймолодших учасників фесту зі світом здорової їжі і традиційних ремесел.
Намет-колиба від компанії «Бартшер» (станція «Квесту Гурманів»)
13.00-17.00.
Майстер-класи та презентації від німецького шеф-кухаря – гостя фестивалю. Презентація сучасного технологічного обладнання для ресторанів.
Карпатська грибна юшка (станція «Квесту Гурманів»)
12.00-17.00.
Приготування двохсот та одного літра традиційної грибної юшки з обов’язковим частуванням гостей
Намети-шинки від ТМ «Росана», спонсорів фестивалю (станція «Квесту Гурманів»)
12.00-18.00.
Виставка-продаж свіжих ковбасних виробів та гарячих м’ясних страв, приготованих на грилі
Майдан Шептицького
Гостьові намети від партнерів фестивалю (3 станції «Квесту Гурманів»)
12.00-17.00.
Виставка кулінарних смаколиків та виробів традиційних народних ремесел повітів Марамуреш та Кодру (Румунія), регіону Сатмар-Берег (Угорщина) і краю Кошице (Словаччина).
Сцена на Майдані (станція «Квесту Гурманів»)
15.00-17.00.
Фольклорне шоу за участю аматорських народних колективів з Угорщини, Словаччини, Румунії та України – співи, танці, хореографічні майстер-класи. Конкурси та розваги до Дня Європи в Івано-Франківську.
Ремісники (станція «Квесту Гурманів»)
12.00-17.00.
Виставка виробів народних ремесел. Майстер-класи з гончарства, бісероплетіння, писанкарства тощо.
Фортечна галерея «Бастіон»
Свято ковалів (станція «Квесту Гурманів»)
12.00-17.00.
Жива кузня в центрі Івано-Франківська. Ковальські майстер-класи та виставка-продаж кованих виробів.
12.30 – 17.00.
Ресторани у центральній частині міста Івано-Франківська (10 станцій «Квесту Гурманів») Приймають знаних шеф-кухарів Угорщини, Словаччини, Румунії і України та пропонують традиційні страви Карпатських регіонів. Обирай наїдки за фестивальним меню (на звороті мапи)
Бар «Потоцький» (вул. Дністровська, 22а) – страви Кошицького краю Словаччини
Кафе «Бізе» (вул. Галицька, 31) – страви повіту Сату-Маре (Кодру) Румунії
Ресторан «ФранКо» (вул Галицька, 9а) – страви Кошицького краю Словаччини
кафе «Бочка» (вул. Страчених, 3) – страви повіту Марамуреш Румунії
Кав’ярня «Говорить Івано-Франківськ» (пл. Ринок, 8) – традиційна випічка повіту Марамуреш Румунії
Арт-клуб «Гармидер» (вул. Незалежності, 31) – страви Івано-ФранківщиниУкраїни
Кав’ярня «Відень» (вул. Бачинського, 2) – страви Кошицького краю Словаччини
Паб «Зінгер» (вул. Січових стрільців,10) – страви регіону Сатмар-Берег Угорщини
Покої для гощення «Світлиця Мулярова» (вул. Чорновола, 5) – страви Івано-Франківщини України
ресторан «Фонтуш» (вул. Чорновола, 82) – страви регіону Сатмар-Берег Угорщини
12.00 – 17.00
*Гастрономічний «Квест гурманів»
Правила
Завдання учасників квесту – знайти на звороті цієї мапи ключові точки (станції Квесту гурманів) нашого фестивалю, відвідати їх та насолодитися усіма перевагами, що пропонуватимуть тобі господарі свята на фестивальних площах, а також в рестораціях, пабах і кав’ярнях Івано-Франківська. Вони частуватимуть тебе різними смакотами, пропонуватимуть розваги, майстер-класи чи інші послуги, за які можна отримати наліпку з фестивальним горщечком.
Таким чином ти можеш зібрати колекцію наліпок, які обміняєш на фестивальну сувенірну продукцію.
За 10 зібраних ти отримаєш пам’ятне горнятко, за 15 – блокнот для рецептів, а за 20 – фестивальну футболку.
12.00-16.00.
Молодіжний квест «Експедиція Карпатської кулінарної спадщини»
У квесті можуть брати участь команди, у складі 5-10 учасників, що зареєструвалися до 11 години 2013 року. Загалом є 10 станцій квесту з запитаннями інтерактивними завданнями, загадками на знання географії, історії, фольклору та кулінарних традицій країн-учасниць-фестивалю.
Детальну інформацію та правила можна отримати у інформаційному наметі фестивалю Перемога команди у квесті дає право на участь в лотереї фестивалю!
Волонтери фестивалю
Молоді люди, що долучилися до фестивалю з метою допомоги в організації та промоції. Вони знаходяться біля усіх ключових точок фестивалю та одягнуті у фестивальну форму. Ви можете звернутися до них з будь-якими питаннями, що стосуються фестивалю.