У травні 2013 року відбудеться міжнародний фестиваль Карпатської Мережі Кулінарної Спадщини

Туристична Асоціація Івано-Франківщини, виконавчий комітет Івано-Франківської міської ради та Івано-Франківська облдержадміністрація розпочали підготовку міжнародного фестивалю Карпатської кулінарної спадщини, що запланований на день міста Івано-Франківська 10-11 травня 2013 року.

Фестиваль відбудеться в рамках проекту «Карпатська мережа кулінарної спадщини», що виконується Туристичною Асоціацією Івано-Франківщини у партнерстві з виконавчим комітетом Івано-Франківської міської ради, Івано-Франківською облдержадміністрацією та транскордонними партнерами проекту: Асоціацією «Еколоджік», Торгово-промисловою палатою повіту Сату-Маре (Румунія), Асоціацією Шамос-Базар (Угорщина) та Кошицькою регіональною філією Словацької торгово-промислової палати та промисловості (Словаччина) за співфінансування ЄС в межах Програми прикордонного співробітницва «Угорщина-Словаччина-Румунія-Україна, 2007-2013.

Перша складова фестивалю – Мастер-шоу. Партнерські ресторани в Україні приймають шеф-кухарів з Румунії, Угорщини, Словаччини, і ці кухарі забезпечують спеціальне національне меню на два фестивальні дні. Кожен шеф-кухар буде мати можливість презентувати свою майстерність під час головних стадій фестивалю, який буде перетворений на «велику кухню» і процес приготування ними страв буде транслюватися на головній сторінці фестивалю та на моніторах. Так званий майстер-клас.

Друга складова фестивалю – народне кулінарне шоу, під час якого кожен бажаючий зможе скуштувати традиційні страви угорської, словацької, румунської кухонь, отримати майстер-класи від професійних шеф-кухарів Карпатських регіонів Угорщини, Словаччини, Румунії, України, стати учасником фольклорно-пізнавального дійства на перехресті декількох європейських культур – гастрономічного квесту, уроків співу й танців, майстерень традиційних ремесел тощо. Народне кулінарне шоу являтиме собою процес приготування страв, традиційних для Карпатських регіонів чотирьох країн, безпосередньо на історичних площах Івано-Франківська. Їжа буде готуватися на спеціальних столах під тентами, а далі проходитиме термічну обробку в електропечах, електроплитах чи на відкритому вогні. Передбачається, що кожну страву зможе скуштувати по 150-200 осіб.

Фестиваль дасть можливість усім бажаючим господарям та господиням з Івано-Франківщини та сусідніх областей стати учасниками виставок домашньої консервації, повидла, Карпатських напоїв, меду, традиційних трав’яних зборів тощо, аксесуарів традиційної Карпатської кухні, старих фотографій.

Контактна особа – Лада Маланій. Тел. +380 342 720232, 067 7383904, 050 7252863, e–mail. office@www.www.taif.org.ua, web: www.www.www.taif.org.ua. Адреса: вул. Дністровська, 26, оф. 12, м. Івано-Франківськ, Україна.

Останні новини

Відкривати для світу Карпатських птахів
26 Квітня 2018
Читати новину

Що треба знати про Івано-Франківськ, щоб приїхати сюди і закохатися в нього назавжди?
26 Квітня 2018
Читати новину

Ми об’їздили майже півсвіту, аби привезти сюди нові ідеї
26 Квітня 2018
Читати новину

Читайте також

Установча конференція проекту «Об’єднані спадщиною»

4 February 2022

Руїни чи Свідки минулого? Установча ...

17 January 2022

Конспекти уроків до посібника вчителям ...

17 December 2021

СЛІДАМИ ПЕРШОВІДКРИВАЧІВ Go52

30 September 2021

Натхненні ідеї, унікальні рішення, сталі результати

ПІДТРИМАЙТЕ НАС

Наші
контакти