У травні 2013 року відбудеться міжнародний фестиваль Карпатської Мережі Кулінарної Спадщини

Туристична Асоціація Івано-Франківщини, виконавчий комітет Івано-Франківської міської ради та Івано-Франківська облдержадміністрація розпочали підготовку міжнародного фестивалю Карпатської кулінарної спадщини, що запланований на день міста Івано-Франківська 10-11 травня 2013 року.

Фестиваль відбудеться в рамках проекту «Карпатська мережа кулінарної спадщини», що виконується Туристичною Асоціацією Івано-Франківщини у партнерстві з виконавчим комітетом Івано-Франківської міської ради, Івано-Франківською облдержадміністрацією та транскордонними партнерами проекту: Асоціацією «Еколоджік», Торгово-промисловою палатою повіту Сату-Маре (Румунія), Асоціацією Шамос-Базар (Угорщина) та Кошицькою регіональною філією Словацької торгово-промислової палати та промисловості (Словаччина) за співфінансування ЄС в межах Програми прикордонного співробітницва «Угорщина-Словаччина-Румунія-Україна, 2007-2013.

Перша складова фестивалю – Мастер-шоу. Партнерські ресторани в Україні приймають шеф-кухарів з Румунії, Угорщини, Словаччини, і ці кухарі забезпечують спеціальне національне меню на два фестивальні дні. Кожен шеф-кухар буде мати можливість презентувати свою майстерність під час головних стадій фестивалю, який буде перетворений на «велику кухню» і процес приготування ними страв буде транслюватися на головній сторінці фестивалю та на моніторах. Так званий майстер-клас.

Друга складова фестивалю – народне кулінарне шоу, під час якого кожен бажаючий зможе скуштувати традиційні страви угорської, словацької, румунської кухонь, отримати майстер-класи від професійних шеф-кухарів Карпатських регіонів Угорщини, Словаччини, Румунії, України, стати учасником фольклорно-пізнавального дійства на перехресті декількох європейських культур – гастрономічного квесту, уроків співу й танців, майстерень традиційних ремесел тощо. Народне кулінарне шоу являтиме собою процес приготування страв, традиційних для Карпатських регіонів чотирьох країн, безпосередньо на історичних площах Івано-Франківська. Їжа буде готуватися на спеціальних столах під тентами, а далі проходитиме термічну обробку в електропечах, електроплитах чи на відкритому вогні. Передбачається, що кожну страву зможе скуштувати по 150-200 осіб.

Фестиваль дасть можливість усім бажаючим господарям та господиням з Івано-Франківщини та сусідніх областей стати учасниками виставок домашньої консервації, повидла, Карпатських напоїв, меду, традиційних трав’яних зборів тощо, аксесуарів традиційної Карпатської кухні, старих фотографій.

Контактна особа – Лада Маланій. Тел. +380 342 720232, 067 7383904, 050 7252863, e–mail. office@www.www.taif.org.ua, web: www.www.www.taif.org.ua. Адреса: вул. Дністровська, 26, оф. 12, м. Івано-Франківськ, Україна.

Останні новини

Відкривати для світу Карпатських птахів
26 Квітня 2018
Читати новину

Що треба знати про Івано-Франківськ, щоб приїхати сюди і закохатися в нього назавжди?
26 Квітня 2018
Читати новину

Ми об’їздили майже півсвіту, аби привезти сюди нові ідеї
26 Квітня 2018
Читати новину

Читайте також

Третє засідання Наглядової ради проекту ...

1 May 2023

Відбулася навчальна поїздка партнерів з ...

26 September 2022

Мешканці цільових громад України та ...

29 July 2022

Відбулася міжнародна конференція «Форум інновацій ...

29 July 2022

Натхненні ідеї, унікальні рішення, сталі результати

ПІДТРИМАЙТЕ НАС

Наші
контакти