До уваги усіх! Оприлюднюємо програму міжнародного фестивалю Карпатської кухні

Дата фестивалю: 11 травня 2013 року, День міста Івано-Франківська

Місце фестивалю: Площа Ринок та ресторани, розташовані, у центральній частині міста.

Перша складова фестивалю – Мастер-шоу. Партнерські ресторани, розташовані в центральній частині міста Івано-Франківська, приймають шеф-кухарів з Румунії, Угорщини, Словаччини, і ці кухарі забезпечують під час фестивалю спеціальне національне меню. Таким чином центр Івано-Франківська буде перетворений на велику світлицю, де частують гостей та дають їм змогу за кожну придбану страву отримати взамін фестивальну мітку – паруючий горщик – символ Карпатської кулінарної спадщини. По завершенні трапези зібрані мітки можна буде обміняти на пам’ятні фестивальні призи від організаторів фестивалю. Такі ж мітки учасники фестивалю зможуть отримати і в інших ключових точках фестивалю за придбаний товар, отриманий майстер-клас: у висавковому наметі з карпатськими наїдками та чаями, під час частування грибною юшкою просто неба, у наметах від ТМ «Росана» та «Бартшер-ІФ» тощо.

Друга складова фестивалю – Народне кулінарне шоу за участю міського голови, відомих людей міста та іноземних гостей, під час якого кожен бажаючий зможе взяти участь у конкурсах з приготування традиційних страв угорської, словацької, румунської кухонь, отримати майстер-класи від професійних шеф-кухарів Карпатських регіонів Угорщини, Словаччини, Румунії, України, стати учасником фольклорно-пізнавального дійства на перехресті декількох європейських культур – гастрономічного квесту гурманів й молодіжної «Експедиції Карпатської кулінарної спадщини», уроків співу й танців, майстерень традиційних ремесел тощо.

Партнери фестивалю: Івано-Франківський технікум ресторанного сервісу і туризму Національного університету харчових технологій, ПП «БАРТШЕР-ІФ», офіційне представництво німецької компанії «Bartscher» (професійне технологічне обладнання для ресторанів), М’ясопереробний комплекс «Росана», служба перевезень «Мерседес-Таксі», «МЕТРО кеш & кері», ГО «Асоціація виробників органічної продукції «Чиста Флора», Компанія «23 ресторани» («Говорить Івано-Франківськ»), Арт-клуб «Гармидер», Кав’ярня «Відень», Дім Пива «Бочка», Ресторан «Франко», Ресторан «Світлиця Мулярова», Паб «Зінгер», Ресторан «Фонтуш», Паб «Потоцький», Фортечна галерея «Бастіон», Кафе-кондитерська «Бізе», Івано-Франківська філія НСОУ «Пласт», Студія творчих забав «Манка», Магазин-майстерня «Ш.У.Ф.Л.Я», Компанія «Т-проект» (м. Львів), TM «Станіславська Мармуляда», Івано-Франківський обласний благодійний фонд «Родина».

Фестиваль дасть можливість усім бажаючим господарям та господиням з Івано-Франківщини та сусідніх областей стати учасниками виставок домашньої консервації, повидла, хліба, Карпатських напоїв, меду, традиційних трав’яних зборів тощо.

Плануйте. Готуйтеся. Пізнайте смак Карпат!

Останні новини

Відкривати для світу Карпатських птахів
26 Квітня 2018
Читати новину

Читайте також

Підсумковий реліз про проект «Об’єднані ...

29 December 2023

Громадське обговорення в рамках проекту ...

17 November 2023

ПІДСУМКИ ДРУГОЇ ТРАНСКОРДОННОЇ ПРОФЕСІЙНОЇ МАЙСТЕРНІ ...

6 September 2023

ЗАПРОШЕННЯ НА ТРАНСКОРДОННУ ПРОФЕСІЙНУ МАЙСТЕРЮ

27 July 2023

Натхненні ідеї, унікальні рішення, сталі результати

ПІДТРИМАЙТЕ НАС

Наші
контакти