Презентація нових продуктів для Івано-Франківської області України та повіту Марамуреш Румунії

12 грудня 2008 р. в м. Яремче відбулось чергове засідання Наглядової ради проекту«Створення транскордонної мережі розвитку та просування туризму між Івано-Франківською областю України та повітом Марамуреш Румунії»

У ході засідання Наглядової ради розглянуті поточні питання .впровадження проекту. Зокрема, обговорено питання створення Екотуристичного візит-центру в Яремче та підготовки його до відкриття. На сьогодні повністю завершені зовнішні роботи до кінця 2008 р. будуть завершені роботи з облаштування візит-центру. З огляду на це, було вирішено відкрити візит-центр для перших відвідувачів у січні 2009 р. в період Різдвяних свят.

Розглянуто також комплекс питань, пов’язаних з відкриттям пункту пропуску в районі Шибене-Понеіле-де-суб-Мунте на українсько-румунському державному кордоні. Як було повідомлено на засіданні, Туристична Асоціація Івано-Франківщини надіслала до Кабінету Міністрів України звернення та меморандум, ухвалені представниками прикордонних українських та румунських громад у липні 2008 року на круглому столі у селищі Верховина, а також попереднє техніко-економічне обґрунтування відкриття пункту пропуску. У відповіді Міністерства закордонних справ України, що надійшла до Туристичної Асоціації Івано-Франківщини, повідомлено, що пункт пропуску «Шибене-Поєніле-де-суб-Мунте» не входить до переліку пунктів пропуску через українсько-румунський державний кордон, відкритих для міжнародного сполучення, що вимагатиме внесення змін до Угоди між Урядами України та Румунії про пункти пропуску через українсько-румунський державний кордон від 2 лютого 2006 р. й тому вирішення порушеного питання потребує подальшого доопрацювання на урядовому рівні. Разом з тим, МЗС вважає за доцільне з’ясувати реакцію офіційного Бухареста на спільне звернення місцевих громад. На засіданні Наглядової ради було вирішено: звернутись до Президента та Кабінету Міністрів України з листом, в якому навести конкретні аргументи щодо важливості відкриття міжнародного пункту пропуску

Як зазначив у виступі на засіданні Наглядової ради голова Верховинської РДА Петро Кермощук,. розвиток туризму визначений пріоритетним напрямком для Верховинського району. Один із заступників голови РДА спеціалізується на питаннях туризму та інвестиційних проектів. У найближчий час буде вирішено питання створення Верховинського природного парку та відкриття у с. Красник центру з використанням досвіду Екотуристичного візит-центру в м. Яремче.

На засіданні було презентовано програмне забезпечення для сенсорних інформаційних кіосків, які будуть встановлені у Івано-Франківську, Коломиї, Яремчі, Верховниі та Бая-Маре (Румунія). Також Наглядова рада затвердила план роботи на наступний період.

Читайте також

Підсумковий реліз про проект «Об’єднані ...

29 December 2023

Громадське обговорення в рамках проекту ...

17 November 2023

ПІДСУМКИ ДРУГОЇ ТРАНСКОРДОННОЇ ПРОФЕСІЙНОЇ МАЙСТЕРНІ ...

6 September 2023

ЗАПРОШЕННЯ НА ТРАНСКОРДОННУ ПРОФЕСІЙНУ МАЙСТЕРЮ

27 July 2023

Натхненні ідеї, унікальні рішення, сталі результати

ПІДТРИМАЙТЕ НАС

Наші
контакти