Як місцева спадщина може створити нові можливості для розвитку територій

Такою була тема доповіді Туристичної Асоціації Івано-Франківщини під час конференції «Туризм. Сучасний стан та тенденції розвитку» в м.Рівному, яку організувало управління культури і туризму Рівненського міськвиконкому 7 червня 2018 р.

Як зазначали організатори – туристична конференція, спеціально організована для пошуку ідей та вивчення досвіду в галузі для розвитку туристичного потенціалу міста, організовувалась тут вперше. Захід зібрав фахівців у сфері туризму усього західного регіону України, різної спеціалізації та місцевих бізнесменів, журналістів, краєзнавців, громадських діячів. Як місту Рівне, що має давню і цікаву історію, але в якому пам’ятки старовини фактично не збереглися, зацікавити і привабити туриста, що подорожує Україною?   Це основне питання, яке стояло перед експертами – учасниками рівненського зібрання.

У своїй презентації ТАІФ на власному досвіді продемонстрував як матеріальні та матеріальні активи місцевої спадщини можуть стати поштовхом до активного місцевого розвитку. Рівняни побачили доволі широку пропозицію туристичних продуктів, створених асоціацією та партнерами за останні 5-7 років. Особливий інтерес слухачів викликав Центр спадщини Вигодської вузькоколійки як хаб змін у громаді та аудіоекскурсії шістьма містами-перлинами Східної Польщі та Західної України.

На сьогодні в Рівному за підтримки Європейської Комісії в Україні втілюється проект «Таємничі підземелля Рівного», який дає громаді міста шанс створити власний унікальний туристичний продукт – інтерактивні лабіринти-підземелля у центрі міста Рівного, здатний затримувати відвідувачів та збільшити їх витрачання і, разом з уже відомими й «розкрученими» атракціями – Рівненський зоопарк та Тунель кохання у Клевані – зробити регіон бажаною дестинацією для багатьох відповідальних туристів.

Детально про конференцію: https://rvnews.rv.ua/post/view/1528443012-pro-rozvitok-turistichnoi-industrii-u-rivnomu-veli-movu-fahivci-ciei-galuzi.

Читайте також

Підсумковий реліз про проект «Об’єднані ...

29 December 2023

Громадське обговорення в рамках проекту ...

17 November 2023

ПІДСУМКИ ДРУГОЇ ТРАНСКОРДОННОЇ ПРОФЕСІЙНОЇ МАЙСТЕРНІ ...

6 September 2023

ЗАПРОШЕННЯ НА ТРАНСКОРДОННУ ПРОФЕСІЙНУ МАЙСТЕРЮ

27 July 2023

Натхненні ідеї, унікальні рішення, сталі результати

ПІДТРИМАЙТЕ НАС

Наші
контакти